Resultaten wedstrijd V17

Resultaten wedstrijd V17

Het werd een vlotte vlucht waarbij de duiven met snelheden van rond de 100 km/uur rap naar huis kwamen. Het was wat passen en meten om de duiven langs de aanwezige buien te navigeren maar zoals gewoonlijk hebben onze lossing functionarissen en IWB dat prima opgelost. Dank daarvoor. Het waren mooie wedstrijden met vaak spectaculaire aankomsten. Kortom het was genieten van mooie duivensport.

Eervolle vermeldingen voor zowel de snelste duif als beste hokprestatie in hun vlieggebied voor Bart Schutte Westerhaar, G. Hemmer Geesteren, Alfred Peters Zwolle, Sj. van de Boom Harlingen en H. van der Bij Opeinde.

Het was ook de tweede editie van het NPO Uitslagen Dashboard. In het NPO Uitslagen Dashboard staan de vlieggebieden welke tellen voor de nationale kampioenschappen overzichtelijk bij elkaar. Op de korte afstanden is Nederland verdeeld in 56 vlieggebieden. Gemiddeld kende een vlieggebied op deze vlucht 141 deelnemers en 3.876 duiven welke streden voor de eer. In totaal waren er 7.918 deelnemers welke in totaal 217.082 duiven aan de start brachten.

In het NPO Uitslagen Dashboard kun je snel en efficiënt uitslagen vergelijken. Er zijn per vlieggebied twee uitslagen; snelste duif en Grootmeester of beste hokprestatie. De vlieggebieden worden automatisch aangepast voor elke discipline. Ook is het mogelijk om aan het NPO Uitslagen Dashboard een verslag of foto’s van de vlucht en of winnaars toe te voegen. 

De Beste hokprestatie van dit weekend wordt geleverd door Team Nijman Heemskerk, Afdeling 6 Kring 1 welke 45 prijzen halen van de 47 ingekorfde duiven met een punten totaal van  782. Tegen 3.534 duiven winnen ze 11, 13,14,15,16,18,27,29,30,33 enzovoort. Maar liefst 10 prijzen 1:100 en 34 prijzen 1:10. Een klasse prestatie. Proficiat!

Van de Akker-Heeren uit St. Willebrord, Afdeling 2 Regio 2, wint met 10 duiven mee 9 prima prijzen en eindigt met 754 punten op de 2e plaats. Hun eerste duif wint de 6e prijs tegen 6.123 duiven. 

M. Weustman uit Haaksbergen, Afdeling 9 CC5, wint ook 9 prijzen met 10 duiven mee en eindigt op 745 punten. Zijn eerste duif wint de 5e prijs tegen 2.663 duiven. Spelend op hetzelfde coördinaat wint Toos Weustman de 1e prijs.

Alle winnaars van harte proficiat. Dit is het eerste wedstrijdverslag na het lanceren van het NPO Uitslagen Dashboard. We gaan dit concept verder uitbouwen. Foto’s en verslagen zijn van harte welkom in dat kader en kunnen in de toekomst worden toegevoegd aan de NPO Cloud.

Resultaten vlucht V17 per afdeling

INFORMATIE VOOR LEDEN

Informatie voor leden